mandag den 19. juli 2010

Chili con carne m bagte grøntsager


(4 personer)

Sæt 240g bønner i blød natten over og kog dem i 40-60 minutter. Jeg brugte halvt/halvt røde kidney bønner og hvide lima bønner (kaldes også butter beans). Hvis du vil spare tid på iblødsætning og kogning, kan du også købe gode bønner på dåse, der er klar til brug.

Kom 1 spsk olie i en tykbundet gryde og svits heri 1 løg, 2 fed hvidløg og frisk chili efter smag (jeg brugte blandet grøn og rød chili – cirka 1½ i alt). Tilsæt 600g hakket oksekød (3-6%) og når det er godt brun tilsætter du bønnerne, 2 dåser hakket tomat, 3 lauerbærblade, salt og peber. Smag til og lad simre mens grøntsagerne bager. (husk at tage lauerbærbladene op igen...)

Skær grøntsager ud og kom dem i et ovnfast fad med 2 spsk olie, salt og peber. Jeg brugte 1 aubergine, 1 grøn squash, 1 gul squash, 2 røde peberfrugter og 1 gul peber. Bages 20-30 minutter ved 190 grader.

Anret ¼ af både grøntsager og chili con carne med en god klat creme fraiche (du har 2/3 fedt kcal til gode – portionen afhænger af om du vælger 9, 18 eller 38%). Dette er en god ret af lave en stor portion af - for den smager bare endnu bedre i morgen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar