fredag den 16. juli 2010

Svinemørbrad m bagt tomat, spidskål & "bearnaise"

Svinemørbrad m bagt tomat, spidskål og "bearnaise" (4 personer - gæstemad)

Hvis man ellers selv kan holde til at se på det kan man jo lave en bagt kartoffel, lidt pasta eller servere noget flutes til denne ret til sine gæster...

Tænd ovnen på 190 grader.

Skyld 2 spidskål grundigt. Skær i fine strimler.

Halver 6 tomater og pensel "skærefladen" med lidt balsamico eddike rørt op med knus hvidløg, salt, peber og finthakket basilikum.

Brun mørbraden på alle sider i 2 spsk olie. Krydder med salt, peber og evt. lidt rosmarin eller timian. Sæt i oven med stegetermometer i et ovnfastfad til den temperatur du kan lide.

Rør 600 kcal mayo (læs bagpå hvor mange g det er!) op med lidt hvidvinseddike (eller bearnaise essens) og masser af frisk hakket estragon + salt/peber. Du kan evt. tilsætte et par spsk græsk yoghurt (2%).

Svits spidskålen i 1 spsk olie (genbrug panden fra kødet og det fedt/smag der allerede er på panden) sammen med 1-2 fed knust hvidløg, salt og peber.

Tallerken anret 1/4 mørbrad med 3 halve tomater, 1/4 af spidskålen og 1/4 af dippen i en lille skål på tallerkenen. Pynt med en kvist estragon og læg et par blade basilikum over tomaterne.

Ps. Jeg drikker Cola (light selvfølgelig) af rødvinsglas når jeg er ude eller har gæster. Det ligner lidt rødvin og man føler sig ikke som et "barn" når man skåler med et flot glas med stilk frem for en cola flaske/dåse eller et alm vandglas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar