Her kommer en god og nem basis-opskrift jeg har udviklet over de sidst 3 uger...
"Kød" og sauteret spidskål med ristede mandler (2 personer)
Rist 35 g mandler på en tør pande. Læg til side.
Skyl og tør 1 spidskål. Skær den i meget fine strimler.
Steg det stykke kød du har lyst til (fx. et kyllingebryst, en 150g bøf, en 150g hakkebøf (3-6%) eller en 110g kotelet pr person) i 2 spsk olie. Du kan sikkert få gode point ved manden ved at give ham en lidt større portion kød ;-) Tag kødet fra panden og lad det hvile i staniol.Hæld en spsk olie mere på panden og steg nu kålen ved middel varme. Du bestemmer selv hvor sprød eller blød du vil have den. Krydder med salt, peber og et drys tørret chili.
Server kødet med halvdelen af kålen drysset med halvdelen de ristede mandler.
Tip! I stedet for chili ved spidskålen kan du bruge hvidløg! Eller revet citronskal til lyst kød eller fisk!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar