Laks og blomkål/gulerods råkost i urte/citron olie (2 personer)
Der er masser af gode, danske blomkål lige nu - spis løs!
Skræl 4 store gulerødder og skær dem i tynde, skrå skiver.
Vask 1 lille blomkålshoved og skær i store buketter. Buketterne skæres så i skiver. (det giver et rigtig flot udseende i forhold til bare små buketter!)
Pisk 4 spsk god olivenolie sammen med friskpresset citronsaft, salt og peber til det samler sig og tykner. Smag til! Det skal hverken være for surt eller for fed/olieret. Vend friskhakket persille og basilikum i. Vend grøntsagerne rundt og lad det gerne stå og trække en times tid.
Steg to stykker laks (du må få 100g) i 2 spsk olie på skindsiden ved middel varme til de kun er "gennemsigtige" i kødet helt for oven. Vend og giv lige det sidste på kødsiden. Krydder med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar